bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 7 december 2010

Karl-Alfreds julkalender - Del 8

Geezil av Joakim Lindengren

Pantbanksdirektören George W. Geezil gjorde en blygsam entré i serien. Första gången han syntes till var det i rollen som restauranggäst. Det var först vid sitt femte framträdande som han presenterade sig. På den tiden gick han under namnet Geezer. Under de följande åren kom han även att använda sig av namnen Mr. Geezle och George G. Geezil. Det var först vid sitt 33:e framträdande som han en gång för alla blev George W. Geezil med resten av världen.

Geezil pratar med en stark ryskklingande accent och när ett brinnande hat gentemot Frasse. Frasse däremot tar det hela ganska lugnt och fortsätter att göra sitt bästa för att irritera och konfundera sin svartklädde nemesis.

Den välklädde Joakim Lindengren är något av en förgrundsgestalt bland svenska serietecknare. Efter att ha avslutat sin konstnärliga utbildning tog han steget vidare till serierutorna. Hans vansinniga historier om narkomaner och krystmarodörer blev ett uppskattat (och i vissa kretsar avskytt) inslag i de svenska tidningsställen. Men efter att ha slagit världsrekord i att förolämpa Siwert Öholm hände något. De tidigare favoritämnena Cyndee Peters och bajskorvar gav vika för den bakåtsträvande superhjälten Kapten Stofil. Under tio år kämpade Joakim och redaktionkollegorna Martin Kristenson och David Nessle tappert med att göra landets bästa serietidning.

Kapten Stofil besöker man HÄR.
Även om serietidningen numera är saligt insomnad så går det säkert alldeles utmärkt att beställa från deras baknummerlager. Det kan ju vara bra att känna till så här i julklappstider.

Geezil har förkommit i ett par tecknade filmer, bland annat Olive's Boithday Presink från 1941:

Jag tvivlar dock på att Joakim Lindengren någonsin medverkat i någon tecknad fil...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar