bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

måndag 20 december 2010

Karl-Alfreds julkalender - Del 21

Alice the Goon av Mikael Grahn

Av alla Segars bisarra figurer är nog Alice den mest underliga av dem alla. När hon först introducerades i serien var det i rollen som Sjöhäxans hantlangare. I begynnelsen kände ingen (utöver Sjöhäxan) till hennes namn, folk visste inte ens vad det var för kön på den stornästa varelsen.

Karl-Alfred fick reda på hur det låg till med den saken under ett slagsmål mot Alice. Just när det såg ut som att fighten var avslutad och Karl-Alfred gjorde sig redo för att kasta sin besegrade motståndare från en klippa avbröts de av ett litet goonbarn som förskräckt ropade efter sin mamma. Den enögde sjömannen insåg då att han varit nära att ta livet av en mamma, något som går helt emot hans principer.

Det visade sig att Alice tillhörde en för vetenskapen okänd ras som hållits förslavad av Sjöhäxan. Efter att Goonfolket befriats beslöt sig Alice för att visa sin tacksamhet genom att följa med sina nyfunna vänner. Hon tog anställning som Lill-Pärs barnskötare och började till och med använda kläder.

Mikael Grahn är en av de duktigaste tecknare som någonsin har skådats på svensk mark. De senaste åtta åren har han ritat serien Illustrerad Djävulskap i tidningen Herman Hedning men han har även gjort superhjälteserier åt Statens Fastighetsverk och tusentals sidor annat märkligt.
När han inte tecknar serier spelar han knaselektronika med bandet En Halvkokt i Folie. Han har även spelat modulsynt för HM Konungen och hobbyforskar om artificiell intelligens. Som extra kuriosa kan vi nämna att han har en bit av Berlinmuren hemma... från åtta år innan den revs!
Mikael hälsar att han med förtjusning jobbar 72 timmar på raken.
Någon hemsida har han däremot inte...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar