bloggtoppen

Blogg listad på Bloggtoppen.se

tisdag 30 november 2010

Karl-Alfreds julkalender - Del 1


1-24 December blir det julkalender här på den spenatdoftande bloggen. Ett antal svenska serieskapare kommer att presentera sin högst personliga bild av olika figurer från Karl-Alfreds värld. dessutom blir det en del texter och rent utav ett par specialtecknade serier.

2010s mest fantastiska julkalender inleds med ett bidrag från Jonas Darnell.

Den hamburgerälskande Frasse, (eller J.Wellington Wimpy som han heter i original) har varit Karl-Alfreds bästa vän ända sedan 1930-talet. Frasse är en mycket intelligent person, men hans enorma lathet gör att han allt som oftast utnyttjar detta intellekt för att på ett eller annat sätt lura till sig en hamburgare från Rågrens restaurang. Frasse har ofta en bärande roll i serierna men förekommer inte alls lika frekvent i de tecknade filmerna från Fleischer Studios. Dave Fleischer bedömde honom tydligen som "för intellektuell" för att fungera på vita duken.
Frasse har gett namn åt minst två olika hamburgerkedjor, det är väl inte så illa pinkat av en seriefigur från trettiotalet?

Jonas Darnell är med all rätta en av sveriges populäraste serieskapare. Hans illvilliga skapelse Herman Hedning har roat tonårsgrabbar (och oroat deras mammor) i en fasligt massa år nu.
Jonas har aldrig givit namn åt någon någon hamburgerkedja.

Jonas Hemsida hittar ni HÄR

2 kommentarer:

  1. Enastående snyggt av Darnell. Det här kommer att bli riktigt spännande att se och han sätter verkligen ribban högt.

    SvaraRadera